Baner

Find us on Facebook


"Učinite svoju ljepotu zabavnom!

Dajte boju svojoj ličnosti i ljepoti"
MAKE-UP


PROIZVODI ZA ULJEPŠAVANJE


Njihova je osnovna zadaća da uljepšavaju kožu i usnice i da istaknu ono što je na ženi lijepo i prikriju ono što narušava izgled osobe. Od suvremenih dekorativnih proizvoda traži da njeguju i štite.Utvrđeno je da ovi proizvodi poboljšavaju psihičko i fizičko stanje i da su osobe koje ih koriste bolje prihvaćene od svoje okoline. Proizvode za uljepšavanje dijelimo na podloge za šminku, dekorativne pudere, rumenila za lice, proizvode za uljepšavanje očiju i obrva i proizvode za uljepšavanje usnica.

Podloge za šminku


Ovi proizvodi (engl. Foundations) pripremaju kožu lica i vrata za nanošenje pudera i rumenila. Oni prekrivaju crvenilo, proširene kapilare, pigmentacije, depigmentacije i manje neravnine kože. Ujedno štite kožu od UV zračenja i drugih štetnih utjecaja. Zato sve češće sadržavaju Uv filtere,sredstva za ovlaživanje kože, vitamine i proteine, a pigmenti su površinski obrađeni, što im daje dobru disperzibilnost i ugodno djelovanje na kožu.


Podloge mogu biti:
-tekuće
-kompaktne
-u obliku pjene (mousse)


Dekorativni puderi


Dekorativni puderi su uglavnom namjenjeni za lice i dekolte, a u maloj mjeri za uljepšavanje nogu. Svrha im je davanje jednoličnog premaza kože koji može pokriti ili umanjiti zamjećivanje manjih nesavršenosti kože kao i sjaj koji je karakterističan za masni ten, ili potječe od nanesene podloge. Dekorativni se puderi proizvode kao praškasti, kompaktni i tekući.


Rumenila za lice


Rumenila (engl. Cheek colors ili Blush-on products) su pripravci za uljepšavanje koji se nanose na podlogu ili na sloj pudera, a mogu i izravno nanijeti na obraze. Izrađuju se u različitim svjetlucavim i nesvjetlucavim crvenim, crveno-smeđim i smeđim nijansama. Da bi se jednim pripravkom dalo više mogućnosti nijansiranja obraza, kompaktna rumenila i rumenila u obliku kuglica izrađuju se u dvije ili više nijansi. Najčešći oblici su kompaktni, a nalazimo ih i u obliku kuglica, stika, paste i pjene.


Proizvodi za uljepšavanje očiju


Primjena ovih proizvoda ističe oči i daje im posebnu izražajnost. Danas se u ovu skupinu ubrajaju sjenila za očne kapke (engl. Eye shadow), crtači rubova očnih kapaka (engl. Eyeliner), proizvodi za uljepšavanje trepavica (engl. Mascara) te olovke i crayoni za obrve(eng. Eyebrow cosmetics).


Sjenila za očne kapke


Ovi se proizvodi nanose na očne kapke, osobito u produžetku vanjskog ruba očiju što vizualno povećava njihovu ljepotu i izražajnost. Izrađuju se u različitim nijansama plave, ljubičaste, smeđe, sive, zelene, narančaste, roze i bijele boje. Postoje svjetlucava i mat sjenila.


Crtači rubova očnih kapaka


Proizvodi se stavljaju uz rubove očnih kapaka (duž gornje i donje linije trepavica), nakon nanošenja sjenila da bolje istaknu ljepotu očiju. Izrađuje se u obliku tekućih, polučvrstih i čvrstih proizvoda u širokoj skali tonova od bijelih, plavih, zelenih i crnih.


Proizvodi za uljepšavanje trepavica


Proizvodi za uljepšavanje trepavica uglavnom potamnjuju trepavice i daju izgled veće gustoće i dužine trepavica.Za povećanje gustoće trepavica u maskare se stavljaju proteini svile i prah svile a za produženje trepavica stavlja se 3-5% kratkih prirodnih ili sintetičkih vlakana, npr. Naylon ili rayon vlakana. Maskara ne smije iritirati niti senzibilizirati, nesmije očvrsnuti trepavice niti stvarati nakupine, a mora davati izgled dugih,sjajnih i gustih trepavica.


Proizvodi za obrve


Ovi se proizvodi upotrebljavaju za davanje oblika i boje obrvama nakon postizanja željene linije čupanjem ili depilacijom. Najčešće se izrađuju u obliku olovaka i pisaljki (crayon).


Proizvodi za uljepšavanje usnica


Dekorativni proizvodi za usnice najčešće su primjenjivani kozmetički preparati. Od davnine su se za tu svrhu upotrebljavale biljne boje i karmin i košenila. Proizvodi za uljepšavanje usnica su otopine boja i disperzije pigmenata u odgovarajućoj podlozi koja osigurava željenu konzistenciju i povoljne osobine proizvoda. Izrađuju se u obliku stika, olovke i gustih tekućih pripravaka. Namjena im je da usnicama daju privlačan izgled, prekriju nedostatke (neravnine, ograničenu pigmentaciju i depigmentaciju) i isprave oblik usnica. Na taj se način može naglasiti prirodno lijep oblik usnica ali se može dati i posve novi izgled licu. Osim toga dekorativni proizvodi za usnice moraju, uz uljepšavanje, istovremeno njegovati i štititi usnice. Zato se danas ovim proizvodima dodaju ovlaživači (mikrokapsulirani glicerol i kolagen, hijaluronska kiselina, aminokiseline), vitamini A,C,E i provitamin ß-karotin, UV filtri i protuupalne tvari (ekstrakti kamilice, alantoin).


Make-up by Artdeco:
Dnevni = 100,00 kn
Svečani = 150,00 kn
Vjenčani (sa probom) = 250,00 kn

Poklon bon

Bookmark

mod_vvisit_counterDanas55
mod_vvisit_counterJučer73
mod_vvisit_counterTjedan638
mod_vvisit_counterMjesec1797
mod_vvisit_counterUkupno312748